TIG 200P AC/DC NOVINKA-hořák HF ZDARMA

Nově vyvinutá svářecí zařízení řady TIG 200P AC/DC s pulzním režimem jsou vhodná nejen pro DC sváření nerezových ocelí, legovaných a uhlíkových ocelí i barevných kovů, ale také pro AC sváření hliníku a hliníkových slitin. Jedná se o energeticky úsporná zařízení účinností až 85 %. Vývoj a aplikace invertorové technologie svářecích strojů umožňují díky vysoce výkonným komponentům dosáhnout frekvence 100 KHz. Bylo tak možné zredukovat hmotnost i rozměry hlavních součástí (měničů a elektrického reaktoru). Aplikace technologie PWM

(pulzní šířkové modulace) zajišťuje stálost el. proudu na výstupu a rovněž mnohem přesnější a jednodušší proudové nastavení. Jedinečná konstrukce výrobku usnadňuje jeho demontáž i údržbu a zároveň přispívá k maximalizaci EMI.

Svářecí zařízení řady TIG 200P AC/DC tak mají díky vysokofrekvenční invertorové technologii několik výhod oproti tradičním svářecím strojům: jsou menší, lehčí, výkonnější a úspornější. Zároveň se vyznačují výbornou adaptabilitou. Nejvýznamnějším prvkem je aplikace invertorové technologie obdélníkových vln zajišťující vysokou čistotu sváru, výbornou stabilitu oblouku, lepší čistící schopnost i větší a pevnější šířku sváru.


Pro tuto řadu TIG 200P AC/DC je k dispozici také ovládací pedál, který usnadňuje modulaci a zvyšuje účinnost i kvalitu sváru. V počáteční fázi svářecího procesu a při podávání drátu rovněž umožňuje zvýšení proudové kapacity. Pulzní sváření je možné pouze prostřednictvím ovládacího pedálu. Pro svářecí zařízení řady TIG 200P AC/DC je k dostání svářecí hořák včetně příslušného kabelu, plynové hubice a konektoru. TIG 200 AC/DC P je správnou volbou pro používání ve výrobě, na montážích, kovovýrobě, autoservisech, údržbě nebo v domácí dílně.

Svářecí stroj je  vybaven:

Elektronickými funkcemi ARC-FORCE (pro stabilizaci oblouku a snadnější zapálení)

Dvoutakt a čtyřtakt

Nastavení předfuku plynu, dofuku plynu, doběh proudu, koncový svařovací proud, balance AC
(nastavení směru toku elektronů - pomáhá narušit vrstvu oxidů při svařování hliníku)

Set obsahuje:

Svářecí inventor TIG 200P AC/DC

Hořákem HF 3m + příslušenství ZDARMA

Zemnící kabel ZDARMA

Ke stroji je možno přikoupit konektor dálkového ovládání nožního pedálu

Svářecím strojem lze svářet v režimech:

TIG AC/DC

TIG AC/DC pulse

DC MMA


Technické parametry:

Napájecí napětí - 1x230V (-15%/+20%)

Příkon - 4,5kVA

Rozsah svářecího proudu 10 - 200A

ED 60% výkon / 40°C - 200A

ED 100% výkon / 40°C - 154A

Napětí naprázdno - 56V

Jištění - 20A

Rozsah prům. elektrody - 1,0 - 5,0

Čistící šířka - 10% - 80%

Sestupná hrana - 0 - 10s

Předfuk plynu - 0 - 1s

Dofuk plynu - 1 - 10s

Hmotnost - 28kg

Rozměr - 340x450x570