STOP & GO Ultrazvukový odpuzovač kun

Vysoce účinný ultrazvukový přístroj supertenkého provedení s piezo-kalotovým reproduktorem s úhlem vyzařování 160° se používá jako ochrana proti kunám, které často působí značné škody na vozidlech v garážích, v dílnách, na parkovištích, odstavných plochách atd. Zvláště nebezpečné a na opravu nákladné jsou kunami rozkousané vodiče elektroinstalace, brzdové hadičky, hadice chlazení/topení, manžety, klínové řemeny a další součásti automobilů. 

Přístroj vyzařuje ultrazvukové vlny v rozsahu, který odpovídá tomu, jaký vydávají určitá zvířata ve strachu jako akutní varovný projev, což kuně signalizuje nejvyšší nebezpečí. Aby si na takový ultrazvuk nezvykla, dochází automaticky ke změně průběhu akustického signálu (frekvenční modulace). Funkčnost přístroje signalizuje kontrolka. Jestliže svítí nebo bliká, je garantována jeho plná funkce. Ultrazvuk produkovaný přístrojem není z větší části lidským uchem zachytitelný. Občas může být nějaký zvuk slyšitelný, jindy opět žádný. Přístroj, který je odolný proti nárazům a chráněný proti stříkající vodě, se dodává s pojistkou a upevňovacím materiálem.

Aplikace:
Provozní napětí 12 V = předurčuje použití přístroje zejména pro ochranu jednotlivých motorových vozidel. Instalace je velmi snadná a rychlá. Účinnost tohoto ultrazvukového přístroje, vyvinutého společností Norbert Schaub GmbH (leader na německém trhu), je vysoká a mnohonásobně v praxi ověřená. Přístroj kuny nezabijí, ale odpuzuje je a chrání tak motorové vozidlo před jejich útoky.

Technické parametry:
Provozní napětí: stejnosměrné 12 V 
Odběr proudu: cca 20 mA
Frekvence: 17-32 kHz
Výkon: 0,25 W
Intenzita zvuku: cca 85 dB

Množství: 1ks přístroj / blistr