Naftové topidlo Master BV690 FS s nepřímým spalováním

Topidlo Master BV 690FS je nejvýkonnějším sériově vyráběným topidle s nepřímým spalováním. Tento obr mezi topidly má výkon 220 kW stačí i pro vytápění největších hal a prostorů. Topidlo Master BV 690FS je v kategorii topidel s nepřímým spalováním je ze dvou nejvýkonějších na našem trhu. Výkon 220kW je jistotou,že i velké prostory budou rychle a účinně vytopeny na Vámi požadovanou teplotu. Toto velké topné dělo je schopno zvednout teplotu v  několika místnostech najednou o 30oC během několika minut.

Výhoda topidel Master s nepřímým spalováním je v zvlášť odvodu horkého vzduchu a spalin.  To umožňuje používat topidlo v prostorech , kde se pohybují lidé nebo zvířata. Na topidlo BV 690F lze připojit 4x hadici o délce 7.6m . pro odvod horkého vzduchu. Díky tomuto lze vytápět několik prostorů zároveň nebo lze zašpuntovat  libovolný počet vývodů teplého vzduchu a třeba používat  jenom jeden. To umožňuje postavit topidlo mimo objekt a přivádět horký vzduch přímo do místnosti. To snižuje hlučnost v ohřívaném prostoru.

Při velkých mrazech lze topidlo vybavit předehřevem paliva. To umožňuje umístit topidlo venku, i když je venkovní teplota pod bodem mrazu.


Topidlo BV690FS má samostatný olejový hořák, elektronickou regulaci plamene a omezovací termostat s ručním resetem. K topení Master BV690FS je možné připojit k volitelný pokojový termostat TH5. Topidlo BV690FS má přepínač léto-zima pro použití jen jako ventilace. Je standardně vybaveno podvozkem a spalovací komora tohoto topidla je z nerezavějící oceli. Vnější lakovaná ocelová dvojitá deska.

Předností tohoto topidla BV685E je výměník tepla s vysokou účinností.

Hořák na zemní plyn a propan-butan lze dodat na přání!

Technické parametry:

Napětí: 230 V
Hmotnos: 345 kg
Průtok vzduchu: 12 500 m3/hod
Výkon topení: 220 kW
Spotřeba paliva: 18,6 kg/hod
Max. příkon proudu: 16 A
Teplota vzduchu: 105 °C
Odvod spalin: 200 mm
Barva: žlutá
Palivo: Nafta / ELTO
Rozměry (d x š x v): 2260 x 800 x 1430 mm
Zapalování: dvojité elektrody
Možnost termostatu: Ano