Naftové topidlo Master BV470 FS s nepřímým spalováním

Topidlo Master BV 470FS je méně výkonnějším bratříčkem topidla BV 690F. Výkon 134 kW stačí i pro vytápění velkých hal a prostorů. Toto topidlo je v kategorii topidel s nepřímým spalováním bez zabudované nádrže jedním ze dvou nejvýkonnějších na našem trhu. Výkon 134kW je jistotou, že i velké prostory budou rychle a účinně vytopeny na Vámi požadovanou teplotu. Toto velké topidlo BV470FS je schopno zvednout teplotu v několika místnostech najednou o 30 stupňů během několika minut.

Toto topení se provozuje s externí nádrží pomocí palivové hadice a podávací čerpadla, nádrž lze dokoupit jako příslušenství.  Výhoda topidel s nepřímým spalováním spočívá v odděleném odvodu horkého vzduchu a spalin. To umožňuje používat topidlo v prostorech, kde se pohybují lidé nebo zvířata. Do prostoru vhání pouze horký vzduch bez nečistot. Je vybaveno tepelným výměníkem.  Na topidlo BV 470FS lze připojit 4x hadici o délce 7,6m pro odvod horkého vzduchu. Díky tomuto lze vytápět několik prostorů zároveň nebo lze utěsnit libovolný počet vývodů teplého vzduchu a používat tak například pouze jeden. To umožňuje postavení topidla mimo objekt a přivádět horký vzduch přímo do místnosti, čímž dojde k podstatnému snížení hlučnosti v ohřívaném prostoru.

Při velkých mrazech lze topidlo vybavit předehřevem paliva. To umožňuje umístění topidla mimo objekt i při venkovní teplotě pod bodem mrazu.Topidlo bv 470fs lze dovybavit ternostatem TH5 pro udržování nastavené teploty a úsporu paliva. Spalovací komora je vyrobena z nerezové oceli. Topidlo BV 470FS je vybaveno podvozkem pro snadnou manipulaci a profesionálním hořákem zn. Riello s přepínačem léto-zima jen pro ventilaci. 


Na vyžádání je možné dodat stroj s plynovým hořákem místo naftového.


BĚHEM PROVOZU TOPIDLA JE NUTNÉ ZAJISTIT DOSTATEČNOU VENTILACI MÍSTNOSTI!

Technické parametry:

Napětí: 230 V
Hmotnost: 224 kg
Průtok vzduchu: 8 000 m3/hod
Výkon topení: 134 kW
Spotřeba paliva: 11,3 kg/hod
Max. příkon proudu:  8,8 A
Teplota vzduchu: 105 °C
Odvod spalin: 200 mm
Barva: žlutá
Palivo: Nafta / ELTO
Rozměry (d x š x v): 1820 x 700 x 1220 mm
Zapalování: dvojité elektrody
Možnost termostatu: Ano