MIG 350 MMA IGBT Invertorový svářecí poloautomat 400 V

Průmyslový svářecí zdroj 350 A zatížení 60% napájení 50Hz/400V technologie IGBT

Svařovací zařízení vyrobené v nejvyšší kategorii invertorové technologie, založené na bipolárních tranzistorech IGBT. Tento stroj je prvotřídním svářecím zařízením značky Magnum. Používá nejlepší osvědčené technologie a řešení. Svářecí dráty posunuje čtyřkladkový podávací mechanismus, který zajišťuje stabilitu svařovacího procesu i při použití dlouhých svařovacích hořáků. Svářečka má celou řadu funkcí, které usnadňují práci svářeče:

Funkce HOT START, běžně označovaná jako horký start, umožňuje svařovací proud zvýšit nad hodnotu nastavenou svářečem. Funkce HOT START funguje při zapálení oblouku a slouží k zabránění přilepení elektrody k materiálu. Je to skvělá pomoc při zapálení elektrody.

Funkce ARC FORCE umožňuje nastavit dynamiku oblouku. Snížení hodnoty funkce poskytuje měkký oblouk a menší hloubku průniku, zatímco zvýšení hodnoty funkce způsobuje hlubší průnik a možnost krátkého obloukového svařování. Při nastavení nejvyšší hodnoty funkce ARC FORCE je možné zatlačit elektrodu do lázně roztaveného kovu a vyvařit materiál.

Funkce ANTI STICK je funkce spočívající v minimalizaci svařovacího napětí a proudu v případě zkratu elektrody se svařovaným materiálem. ANTI STICK umožňuje svářeči snadněji odtrhnout elektrodu.

Funkce VRD snížení napětí v zařízení: vypne napájení během několika milisekund po ukončení svařování, což snižuje napětí na obalené elektrodě na bezpečnou úroveň, při opětovném pokračování VRD okamžitě navýší svařovací napětí, což umožní pokračovat v práci. Invertorové svářečky s VRD mohou být použity především na vlhkých pracovištích, např. v kanalizačních systémech, ve výkopech, kombinovaných tepelných a elektrárenských zařízeních apod.

Funkce INDUKCE: nebo také dynamika oblouku. Tato funkce má přímý vliv na měkkost, nebo tvrdost oblouku během svařování: Černou ocel svařujeme tvrdým obloukem, Nerezovou ocel středně tvrdým obloukem, Hliníkové slitiny maximálním měkkým obloukem. Tato funkce také ovlivňuje šířku svařovacího oblouku.

Technické informace:

Svařovací proud 350A
Účinnost 60%
Napájení 400V / 50Hz
Proudové zabezpečení 25A
Ochrana krytu IP21
Chladicí Al panel ventilátor
Použití cívek max. 15 kg
Funkce 2T / 4T ANO
Svařování bez plynu ANO
VRD ANO
Nastavení indukčnosti ANO
TIG LIFT ANO
Hmotnost 60kg


Použití:

- ideální pro svařování uhlíkové oceli (černá)
- ideální pro svařování nerezových ocelí (nerez)
- ideální pro svařování hliníku a jeho slitin (AL)
- velmi dobrá pro pájení karoserií (CuSi3)

Výhody:

- velmi moderní svářecí spínaný zdroj v technologii IGBT
- zařízení vhodné pro úsporu energie
- velmi univerzální použití, svařování MIG / MAG, svařování MMA a TIG
- nízká hmotnost